(+45) 29 92 98 35 kontakt@schmidtel.dk

Varmepumper

En luft til luft-varmepumpe fungerer ligesom et køleskab. I et køleskab trækkes varmen ud af madvarerne i køleskabet, og varmen slippes ud på bagsiden af køleskabet. På samme måde trækker en luft til luft-varmepumpe varmen ud af luften uden for huset og bruger varmen til at opvarme luften inde i huset.

Den kolde udeluft bruges til at bringe en kølevæske i kog.

Kølevæsken har et meget lavt kogepunkt, når væsken koger, sættes den under yderligere pres i en kompressoren.

Nu er det faktisk muligt at bruge denne energi til at opvarme luften inde i huset, garagen eller hvor man ellers måtte ønske det.​

En varmepumpe består af en udedel, der er placeret uden på huset, og som henter varmen ud af luften, og en indedel, der er monteret på en væg inde i huset. Indeluften suges igennem inderdelen og opvarmes, inden den blæses ud i huset igen.

​Varmepumperne kan også “vendes om” og bruges som et køleanlæg om sommeren. Dette kaldes et reversibelt anlæg, hvilket de fleste luft/luft anlæg er idag.​

Kontakt os

Har du spørgsmål eller kommentarer? Benyt dig af formularen, og vi vil vende tilbage til dig hurtigst muligt.


En luft til luft-varmepumpe er ideel til at varme et sommerhus op, da den er relativt billig i anskaffelse og kan bruges i sommerhuse, hvor der ofte ikke er trukket varmerør eller er radiatorer beregnet til et centralvarmeanlæg.

En luft til luft-varmepumpe, der er godkendt af Teknologisk Institut, koster omkring 13.000-25.000 kr. inkl. moms leveret og monteret. Jo større sommerhuset er, jo større anlæg har du brug for, og jo dyrere bliver det.
Fælles for anlæggene er dog deres effektivitet.​

​Der skal naturligvis bruges noget el for at drive systemet, og el koster nogle penge, men for hver gang du sender for 1 krone el ind i varmepumper, kommer der for 4 kr. varme ud, i hvert fald hvis man ser det i forhold til hvor meget varme, den brugte strøm ville kunne lave med en el-radiator. Det er altså ganske effektivt.

varmepumper

I Rabatten 27/9 2007 kunne man se en varmepumpe hos John Mogensen fra Havdrup – et anlæg der har stået John i 22.000 kr. John Mogensen har også naturgas i huset, men han supplerer altså med varmepumpen. I det første år efter varmepumpen var installeret sparede John Mogensen sparede han 5.600 kr. på sin naturgas-regning.

John Mogensen regner med at varmepumpen har brugt for ca. 1500 kr. strøm. Når man trækker et fra, giver det altså en besparelse på 4.000 kr.

På den måde er anlægget betalt om 5-6 år, mens varmepumpen kan holde i 15-20 år.
De resterende år er det altså en ren besparelse – lige ned i lommen på John.

Vær opmærksom på de allerbilligste anlæg, der oftes forhandles i supermarkeder eller byggemarkeder, da disse ofte er deciderede airconditionanlæg, der er fremstillet til det asiatiske marked. Derude kender man ikke til frostvejr, og derfor klarer anlæggene den kolde danske vinter meget dårligt. Vælg altid et anlæg der er decideret lavet til det nordiske marked, disse anlæg kendetegner sig ved at have nogle varmelegemer monteret i udedelen, så denne ikke om vinteren fryser til en stor isklump.​

En ny EU forordning (nr. 303 af 2. April 2008) forbyder ikke-autoriseret personale at installere varmepumper, hvor der skal foretager indgreb i kølemiddelsystemet.
Dette vedrører specielt luft/luft varmepumper, hvor det ikke længere er muligt for ikke autoriseret (certificeret) personer at installerer varmepumper, uanset om der skal efterfyldes kølemiddel eller ej. (Se hele forordningen på Miljøstyrelsens hjemmeside www.mst.dk).

Arbejdstilsynet stiller krav om årligt eftersyn af anlæg med kølemiddel i. Det er altid en god ide at få efterset sine varmepumper, så man ved om de stadig virker som de skal og ikke optaget for meget strøm og derved er blevet for dyre i drift. Det er ligesom at man for lavet service på sin bil og for skiftet olie, så den kører perfekt, er det på samme måde vigtigt at få efterset sin varmepumpe så den kører perfekt og ikke slipper kølemiddel ud i det fri.

​Schmidt El-Teknik ApS er certificeret kølemontør til arbejde med luft til luft anlæg iht. EU forordningen. Vi forhandler kun de bedste varmepumper, med tilhørende garanti. Vi udfører service på alle typer luft til luft varmepumper, til en fair og konkurence dygtig pris, uden at slække på kvaliteten.​​