(+45) 29 92 98 35 kontakt@schmidtel.dk

Energi

Varmepumper

Varmepumper fungerer ved at flytte energi fra et lavere temperaturniveau (omgivelserne) til et højere temperaturniveau (husets opvarmningssystem). Dette sker ved, at et kølemiddel skiftevis fordampes og kondenseres. Processen er identisk med den, der foregår i et køleskab, men med en varmepumpe føres der energi ind i bygningen, hvor der i et køleskab føres energi ud af skabet.

Energien, i form af lagret solenergi, hentes almindeligvis enten fra den omgivende luft (luftvarmepumper) eller fra jorden (jordvarmepumper). Søer eller andre varmereservoirer kan også anvendes.

​Til at drive varmepumpen anvendes elektricitet. For hver enhed elektricitet (kWh) kan effektive varmepumper give op til 4 enheder (kWh) varme.

LED-lyskilder

Der bliver snakket mere og mere om LED belysning, og det er der en grund til. Engang forbandt man LED lys med koldt blå-hvidt lys, men i dag er der udviklet så meget på LED lys, at det både er flot at se på – men i den grad også rentabelt at anskaffe.​

Ved at udskifte til LED belysning tjener du relativt hurtigt omkostningerne hjem igen både gennem besparelse i strømforbrug, men også pga. at LED lyskilderne har en markant længere levetid end traditionelle lyskilder.

Omkostningerne ved udskiftning til LED belysning, er som regel tjent hjem inden 2 år. En LED lyskilde lyser ca. 30000 timer hvor en alm. halogen pære lyser i 2000 timer. En LED pære bruger 3,1W, hvor en alm. halogenpære bruger 35W.
En anden fordel ved LED lyskilder er at de udgiver mindre varme end traditionelle lyskilder, hvilket gør dem mere behagelige i en butik end f.eks. halogenspots.

Kontakt os

Har du spørgsmål eller kommentarer? Benyt dig af formularen, og vi vil vende tilbage til dig hurtigst muligt.


Intelligent installation​

Med en intelligent el installation, for du ikke kun en komfortabel installation du for også en besparende installation. Med sådan en installation for du mulighed for at kunne slukke for apparater som eller ikke normalt er nemme at komme til og slukke for. Det kan f.eks. være TV’et eller DVD’en, hvor oftes stikkontakten er gemt væk bag ved apparatet eller ligende.
Montering af bevægelsessensor så lyset først tænder når der er behov for det og ikke lyser hele natte eksempelvis.

Der er mange muligheder, med en intelligent installation, men fælles er at det giver en stor besparelse på elregningen.

​Der er rigtig mange måder at lave energi besparelser på, lige fra udskiftning af lyskilder til nyt belysningsanlæg og montering af bevægelsessensorer. Udskiftning af motorer med lavenergimotorer til ventilationsanlæg. I langt de fleste tilfælde er udgiften til nyt udstyr hurtigt tjent hjem på en lavere el-regning.​​